Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Datum att notera i almanackan
2019-03-17 16:35
Hej!

Lördag 1/6 åker vi till Ardala för att deltaga i Junicupen! Detaljerad information och tid för anmälan kommer närmare. 

Det kommer även vara ca 3 helgdagar före sommaren och 3 st efter sommaren/semestern med poolspel, inga datum fastställda än.

Vi drar igång utomhussäsongen måndagen 6/5 med en stor kick-off för hela ungdomssektionen på Ågårdsvallen och i Idrottens Hus. Så boka in den kvällen både spelare och föräldrar!

Våra träningstider utomhus kommer vara tisdagar och torsdagar kl.17:30-18:45. 

Vi fortsätter med inomhusträning på söndagar under mars och april, kl.10 i Stenportskolan.

Kom även ihåg föräldrauppdraget i början på juli, se tidigare inlägg 😊


Hälsningar
Ledarna
Föräldrauppdrag 2019
2019-02-23 05:21
Hej!

Årets föräldrauppdrag blir samma som förra året, att jobba ideellt under Power Big Meet på Hovby flygfält. Exakta dagar och tider som föreningen ansvarar för är ännu inte spikat men save the dates 4-6 juli (förra året bemannade vi grilltälten under torsdagen och fredagen). 

Lagets föräldraansvariga (vilka de är meddelas på hemsidan vid säsongsstart längre fram i vår) kommer ansvara för att lägga ett schema där förälder till varje spelare (med undantag de som är ledare) ansvarar för att bemanna uppdraget ca 5 timmar (kan bli mer eller mindre beroende på hur många tjejer som är med i laget) under en av dagarna. Schemat kommer anslås i god tid före eventet för att alla ska få möjlighet att byta med varandra, alternativt önska tider. 

Så flagga gärna redan nu (när semesterplaneringen för många är i full gång) på jobbet för att tid kan komma att behövas till uppdraget. Alternativt hör med släktingar eller bekanta som kan täcka upp om jobb eller resor står i vägen. 

Föräldrauppdraget gäller oss i 5-mannalagen. Nästa säsong går flickorna i F2010 upp i 7-manna och då hjälper man istället till med att sälja exempelvis lotter för att få in pengar till föreningens ungdomsverksamhet. Pengar som går till att bland annat handla in nytt material, exempelvis bollar och småmål, och finansiera cuper. 

Spelare vars föräldrar är tränare/ledare behöver inte "jobba" under föräldrauppdraget. Ledarna ansvarar för att driva allt kring träning och poolspel samt eventuellt någon cup under året. Ledarna står även som planvärdar under klassfotbollen.

Förra året (då vi ledare var med och täckte upp under föräldrauppdraget) hade vi väldigt trevligt! Det var god stämning, roligt, lättsamt och dagen försvann fort. Så det är verkligen något att se fram emot :) 

Utöver PBM kommer föräldraansvariga även lägga schema kring bemanning av vår kiosk på Ågårdsvallen vid poolspel hemma under året. Det blir troligtvis två tillfällen under säsongen då vi räknar med att anmäla två lag i år. Det handlar därmed om några timmar (för en vuxen) en lördag eller söndag per spelare. 

Ha en fortsatt skön februari och så ses vi under våren! En dag som denna kanske man även har lite mello-feeling ;)


Hälsningar Ledarna, F9

Träning inomhus
2019-02-07 19:08
Söndagar kl.10:00-11:30 i Stenportskolans gympasal, start 3:e mars. 

Välkomna alla tjejer som är sugna på att komma igång med fotboll och inte har andra aktiviteter/sporter som krockar. Målsman avgör om det finns tid och energi. Det går bra att komma de söndagar som passar. 

Tänk på att ta med benskydd, inneskor och vattenflaska!

Hälsningar
Ellinor, Elin, Emma & Catarina

Vid frågor, kontakta Catarina: 0702-800905
F9 2019
2019-01-27 10:09
Hej alla så här i vintertid!

Vi ledare kommer inom kort börja planera fotbollsåret för våra F9-tjejer (tjejer födda 2010). Därför behöver vi snarast få information från er föräldrar. Svara på frågorna nedan genom att maila, sms:a eller ringa Catarina före söndag 3 feb! Tack :)

1. Har din dotter möjlighet att vara med på inomhusträning på söndagar i mars och april? OBS! Annan träning som är igång nu under vintern går före och det är målsman som avgör hur mycket aktiviteter som orkas med. 

2. Kommer din dotter spela fotboll under säsongen 2019? Fotbollssäsongen (utomhus) startar i början på maj och håller på till september med ett upphåll under sommar- och semestertider.

3.  Känner du någon tjej som inte var med förra året och som är intresserad av att börja i laget?

4. Hur gärna vill du ställa upp som lagförälder tillsammans med ett annat barns föräldrar under året? Se tidigare inlägg från i höstas om vad lagföräldern planerar och strukturerar. Det handlar framför allt om att fördela årets uppgifter till alla föräldrar i laget, så att alla får vara med och bidra till föreningen. Vi tränare har fullt upp med träningar och poolspel, därav införandet av denna roll i år. Andra lag i föreningen har också lagföräldrar, så vi kan med all säkerhet komma i kontakt med några erfarna som kan ge tips!

Det går bra att ge eventuella besked på frågorna ovan om man i nuläget inte kan ge definitiva besked. Ex: ja min dotter kan träna inomhus varannan söndag, det är troligt att hon fortsätter under utesäsongen men hon är lite osäker just nu... osv. 
Vi önskar få ett hum om hur många vi blir och en hint om vilka vi kan utse till lagföräldrar. 

catarina.larsed@hotmail.se
0702-800905

Hälsningar ledarna, genom Catarina. 


Föräldramöte
2018-09-23 19:23
Sammanfattning föräldramöte 180920

  • Ledare i vår kommer fortsatt vara Emma, Ellinor, Elin och Catarina.
  • Intresserad av att ansluta till ledargänget? Kontakta någon av ledarna. Senare i höst går en tränarutbilding C-ungdom. Passa på att gå den tillsammans med Elin och Ellinor. Där får man ta del av svenska fotbollsförbundets riktlinjer och tankar kring hur man som ledare uppmuntrar och ser spelarna för att få så många som möjligt att fortsätta så länge som möjligt. Det är också ett trevligt tillfälle att träffa ledare från andra lag och åldersgrupper, erfarenheter utbyts.
  • Om vi fortsätter ha 15-20 spelare i laget till våren anmäls två lag till poolspel. Då behöver vi fler ledare, alternativt poolspelsföräldrar. 
  • Om du vet under vintern att ditt barn inte kommer fortsätta spela till våren, hör av dig till en av ledarna.
  • Om du känner någon som vill prova spela under våren, se till att denne inte tvekar! Alla är välkomna!
  • Nästa säsong behövs två föräldraansvariga. Anmäl ditt intresse till en av ledarna. Som föräldraansvarig ansvarar man för att fördela föräldrarnas uppdrag som kan vara att stå i kiosken vid poolspel hemma, ”arbeta” under ett större uppdrag, åka med som ansvarig förälder vid poolspel eller vara planvärd vid klassfotbollen. 
  • Det finns ett önskemål från föräldrar om att klubben redovisar vart pengarna går som jobbas in under ett större föräldrauppdragsarbete (ex som vid PBM). Ledarna har tidigare fått svar från åldersgruppsansvarig Richard Rydberg att inkomsten går till nytt material (som bollar, dräkter), skötsel av klubbutrymmen, cuper mm.
  • Vi pratade om förälderns roll och påverkan kring träning och match. Det diskuterades kort om hur viktigt det är att uppmuntra sitt barn, och alltid fokusera på det som är bra. Exempelvis ”bra passning”, ”kul att du vill träna”, ”härligt att du har så många nya fotbollskompisar”. Under träning och match coachar ledarna och pratar med tjejerna, som förälder är man mer än välkommen att titta på och nicka uppmuntrande till sitt barn samt finnas där som stöttning om något känns jobbigt. Uppmuntra, uppmuntra, uppmuntra! Positiv feedback med andra ord 😊
  • Tanken är att vi till våren fortsätter med träning två gånger i veckan. Då kan de som har krockande aktivitet förhoppningsvis ha ett tillfälle som passar för fotbollsträning under veckan. Troligtvis kör vi även igång med inomhusträning en gång i veckan i februari/mars. Info om det kommer nästa år!
  • Vi ledare tycker alla tjejer har ett grymt engagemang och en positiv inställning under träning och poolspel. Det är jätteroligt att få följa deras utveckling!
Avslutning F8 2018
2018-09-20 20:12
Tack alla spelare, syskon och föräldrar för en härlig fotbollsavslutning! Vi har som sagt haft ett fantastiskt F8-år och ser fram emot F9 framåt vårkanten ⚽️

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Lidköpings Fotbollsklubb, 12/11 08:40 
Lidköpings Fotbollsklubb, 14/03 10:58 
Lidköpings Fotbollsklubb, 06/02 10:59 
Lidköpings Fotbollsklubb, 09/11 15:31 
Lidköpings Fotbollsklubb, 23/01 17:46