Slutspurt på våren
2021-06-14 18:03

Tiden går fort och det är inte jättemycket kvar av vårsäsongen.

Träningarna som återstår är måndag och onsdag denna veckan, enbart måndag nästa vecka och måndag och onsdag i veckan efter midsommar. Sista matchen spelas 4/7.

På sista träningen onsdagen den 30/6 planerar vi någon form av sommaravslutning, ej klart än riktigt var och hur vi genomför denna.

Höstens uppstart kommer vi planera in ganska snart men troligen startar ordinarie träningar måndag 9/8 och eventuellt försöker vi köra någon träningsdag/kick-off på den dagen eller eventuellt på helgen innan där om vi får ihop det.

INSTÄLLD MATCH 27/5 !
2021-05-26 19:26

Tyvärr för de som skulle spela i morgon är torsdagens match inställd då Stenportsplanen tillsvidare är stängd p.g.a. mycket regn.

Ev flyttas matchen till senare datum.

2021-05-02 20:39

Då var det äntligen dags för start på Ågårdsvallen. Måndagar och onsdagar kl 18.00-19.30 gäller.

Vi håller till på plan G och H som dock är placerade på annat ställe i år, en karta  över de nya placeringarna av planerna finns på tavlan brevid förråden.

Nu i veckan så kommer även jag (Daniel) lämna ut LFK-häften mellan 19.15-19.25 vid kiosken/förråden på Ågårdsvallen. De av er som inte kan hämta då så skickar vi med barnen dessa häften hem löpande.

Glädjande även att myndigheterna och förbunden ändrat sig så ungdomarna ändå kommer att få starta seriespelen direkt i maj.

Innebär att vi kommer försöka få till en match redan första helgen och förhoppningsvis två matcher helgen efter det.

De som tränat regelbundet nu under våren kommer få prio till första matcherna.

Kallelser till matcherna kommer att komma drygt en vecka i förväg, svar kommer krävas senast tisdag kväll för att vi skall hinna fundera på det under onsdagsträningen och kalla in ersättare.

Vid uteblivet svar på kallelsen så räknar vi det som att man inte kan delta och en ersättare kommer kallas in istället på den platsen.

VI kommer även, om vi får det att fungera, meddela i förväg var man är uppsatt att spela helgens match, målvakt, back, mittfältare, anfallare så att man kan förbereda sig på sin roll.

Tanken är att man spelar en position per match men att man skiftar från match till match. Ur spelarutvecklingssynpunkt är det viktigt att spela på olika positioner även om en del givetvis föredrar det ena mer än det andra.

De som är extra intresserade av att stå i mål skall vi försöka träna lite extra med ren målvaktsträning och kanske få hjälp av andra målvakter i föreningen för att sporra och utveckla.

Matchvärd har vi tidigare berört och ett separat utskick på mail är gjort ikväll på detta - kan vi få till en mindre grupp som känner att det funkar bra som vi kan snurra runt på så vore det toppen.

Stor fördel är ju att man får se på matcherna då det fortsatt är publikfritt som gäller för hemmalagen.

Bortalagens chaufförer får se på, de går in under regeln om max 8 personer i publik. Likadant när vi har bortamatch, vi förutsätter att de som kör dit får stanna och titta så klänge vi inte hör annat.

INSTÄLLD TRÄNING FREDAG
2021-04-28 21:58

Hej.

Tyvärr får vi väl säga så har vi tagit beslut ikväll att även ställa in fredagens träning.

Vi har en del sjukdomssymptom i och runt laget så vi tar det säkra före det osäkra och håller upp hela veckan.

Bl.a. så har någon spelare som deltog på fredagsträningen förra veckan testats positiv och även någon ledare som var med på tisdagen förra veckan testats positiv.

Så var uppmärksamma och stanna som vanligt hemma om man inte är 100% frisk.

Vi satsar istället mot gräspremiären näst vecka och ser fram emot att komma igång på ordinarie tider på Ågårdsvallen på måndag 18.00-19.30 och sen på onsdag 18.00-19.30.

Observera att planerna är placerade lite olika mot föregående år p.g.a. kommande konstgräsplansbygge så var lite uppmärksamma var vi håller hus på området första veckan.

Start Ågårdsvallen
2021-04-24 12:07

Då är det bara en vecka kvar på konstgräset, sen kör vi igång träning på Ågårdsvallen måndag den 3/5.

Måndag och onsdag 18.00-19.30 gäller.

Troligtvis kommer bygget av nya konstgräsplaner även dra igång nu på våren  vilket innebär att 7 mot 7 planerarna byter plats lite, flyttas mot mitten av vallen och ner mot tennishallens håll. Men vi får se lite hur det ser när vi startar.

Pandemirestrektionerna är framflyttade till minst 17/5 vilket innebär att vi startar med matcher tidigast helgen 22/5-23/5...vi får precis som förra året vara flexibla och eventuellt hitta på andra grejer om det dröjer längre tid innan vi får börja spela matcher.

Medlems & träningsavgifter
2021-04-20 20:12

Påminner alla om att betala in medlems och träningsavgifterna så snart ni kan.

Det är bara 3 veckor tills vi förhoppningsvis ska börja matcha i serien och då krävs ju betalda avgifter för att kunna delta då bl.a. licens och försäkring hänger på detta.