Matchreferat: ÖSIK - LFK Svart
2020-05-03 21:51
Äntligen dags för match igen efter flera inställda träningsmatcher och inställd vårserie för LFK´s del. Idag står ÖSIK för motståndet på en väldigt välskött Sönevall. Vi vet att vi kommer få ett tufft motstånd då ÖSIK har en mixad åldersgrupp samt genom en tidigare tuff träningsmatch.

Innan första perioden pratar vi om att det kommer bli fysiskt och vara förberedd på att det kommer bli tuffa närkamper. Pratar också om enkla taktiska bitar som att våg rulla i 4-backslinjen och spela oss ur ev press från deras forwards samt våga ta med sig försvaret i anfallen men mest fokus på att våga bli trött då vi kört hårt på försäsongen och vet att våra killar är bra tränade.

Period 1 präglas av fysiskt spel och stenhårda närkamper men hela tiden med bra stämning på planen! LFK har tydlig idé med spel längs med marken med lyckat resultat, av alla passningar som slogs av LFK når 65% rätt adress vilket är mycket bra! ÖSIK spelar mer varierat och lyckas lite bättre att komma till avslut än LFK, bl.a. har ÖSIK fördel 7 -1 i hörnor men lagen går till pausvila efter en mållös period.

Inför andra perioden är instruktionen tydlig, fokusera bara på oss själva! Glöm bort att man får en armbåge på näsan eller ett motståndarknä på låret! Om man får en smäll så biter man ihop och kör på! Vi uppmuntrar också killarna att ta för sig luftrummet då ÖSIK var klart starkare än oss i första perioden i den delen av spelet.

Period 2 fortsätter som första med fysiskt spel men med skillnaden att vi står upp klart bättre och tar för oss. Fortsatt bra passningsspel längs med marken från försvaret och genom mittfältet, även flera djupledsbollar längs med marken och i luften gör att vi kan hota och komma till flera bra avslut varav 2 resulterar i mål. Fortsatt bra passningsprocent, närmre bestäm 62% i andra perioden. Också glädjande att se flera spelvändningar som skapar flera bra möjligheter till avslut. Spelmässigt fortsatt jämt där båda lagen kommer till avslut.

Inför tredje perioden är uppmaningen att fortsätta vårt spel med bibehållen inställning.

Tredje periodens första 10 minuter är till klar fördel för ÖSIK, de har flera fina kombinationer som skulle kunna ha resulterat i mål men bollen vill inte riktigt in. Märks också att våra för dagen 11 killar börjar tröttna då ÖSIK har en stor trupp med sig som de luftar friskt och lyckas hålla ett högt tempo matchen igenom. Vår trötthet märks också på vårt passningsspel där lyckade passningar sjunker till låga 46%. Däremot så står vi fortsatt upp i närkampsspelet och jobbar för varandra och lyckas även hota på offensiv planhalva trots tyngre ben, den inställningen resulterar också i ett mål i mitten av sista perioden. Överlag en väldigt jämn match med fysiskt spel, att båda lagens målvakter har mycket att göra visar också på att matchen var jämn.

Bäst idag…… var domaren! Ung förmåga som leder en tuff match på bästa sätt, han guidar och leder våra ungdomar i 75 minuter på ett ypperligt sätt!

Futsal-DM söndag 28/112021-11-26 17:51
Åskådare vid matcher2021-06-02 09:19