Referat Träningsmatch Skara FC – LFK Svart
2020-03-22 18:16

Lag Svart åker med för året ett helt nykomponerat lag för att ta sig an Skara FC i årets första träningsmatch. Vi har mött FC massor med gånger genom åren så vi vet att ett fysiskt och passningsorienterat lag väntar oss.

Uppsnack handlade mest om att hålla ihop lagdelarna, noggranna i överflyttningarna för hela laget, vara modiga och inte vara rädda för att bli trötta när större plan väntar på oss i år.

Period 1 börjar med ett böljande spel där båda lagen vill spela och anfalla längs marken. Väldigt jämnt i 20 min där hörnor och avslut fördelas lika, tydligt att LFK vill komma runt på kanterna medans FC´s anfallsspel sker genom centralt mittfält där de hela tiden försöker vara övertaliga. Sista 5 min växer FC och tar över matchen men vi lyckas ta ledningen med periodens enda mål genom ett hårt skott från distans.

Inför andra pratar vi om att fortsätta spela längs marken, ge vår backlinje fler alternativ för att ta oss igenom FC´s försvarsspel.

I period 2 ändras matchbilden totalt, i 25 min äger och dominerar FC spelet totalt. De stör oss med en hög press som vi inte klarar av att spela oss ur. Anfall på anfall från våra motståndare gör att vi tappar mycket ork när målen trillar in i jämn takt för FC. Vi sticker upp med ngn kontring då och då och petar också in ngn boll men statistiken är tydlig; FC´s 15 skott mot mål jämfört med våra 3.

Inför tredje pratar vi om att det är första matchen för detta nya lag och att det är viktigt att vi är positiva och att inte ge upp! Pratar också om att varva uppspel längs marken med längre bollar i djupet för att trycka tillbaka FC´s höga press och utnyttja de stora ytor som finns bakom deras högt stående 3-backslinje.

Period 3 startar med utjämnat spel under de första 5 minutrarna och vi lyckas komma tillbaka in i matchen genom bra inställning och vägvinnande djupledsspel. Under första kvarten är det vi som börjar peta in bollar, skapa tryck och närmar oss FC´s ledning. Sista 10 speglas av juste kamp och bra inställning av båda lagen. När domaren blåser av matchen så skiljer det ett mål till fördel för Skara FC.

Bäst Idag

Att samtliga killar går in i tredje perioden med positiv och helt rätt inställning och verkligen vill spela fotboll! Stor klapp på samtliga killars axel!!

Syns imorgon måndag på träningen👍⚽️

Åskådare vid matcher2021-06-02 09:19
Träningsmatcher i mars2021-02-08 11:30