SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Kopparbergs/Göteborg
vs
Lidköpings FK
Kopparbergs/GöteborgvsLidköpings FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 08 februari, 15:00
Plats:Valhalla 1 Konstgräs
KOPPARBERGS/GÖTEBORG FC-LFK DAM 4-0
2020-02-09 10:44
Bollen är Saras!
På ett kallt Valhalla sprang sig LFK Dam varma mot ett mycket kvalificerat motstånd. Fotbollssäsongen 2020 har härmed startat!

Efter att ha startat året med att vinna inomhus-LOFA och Sporttorget Cup så mjukstartade LFK Dam utomhussäsongen med första matchen mot Sveriges näst bästa lag, Kopparbergs/Göteborg. Matchen spelades på Valhallas konstgräs i ett milt men ganska ruggigt väder.

LFK hade många nya namn i startelvan. Sara Fröjd agerade målvakt och första LFK-matchen gjorde även Linnea Bjöörn, Emelia Hjertberg, Juulia Grönlund, Emelia Bengtsson, Ida Pettersson, Hanna Boubezari och Elin Björklund. Ambitionen med matchen var att jobba på en kompakt defensiv och att få igång snabba omställningar. 

Matchen utvecklades ungefär som väntat, med en snabb och teknisk fotboll av Kopparberg som tryckte på och LFK jobbade med positionsspelet på egen planhalva. Det såg väldigt bra ut även om Kopparberg gjorde en del farliga inspel över backlinjen in i straffområdet, men efter 32 minuter lyckades Kopparberg komma ner till kortlinjen och slog en passning in framför målet som Pauline Hammarlund stötte in. 1-0 till Kopparberg. Det stod sig till halvtid.

Andra halvlek startade i samma anda som den första. LFK försvarade sig väl, men omställningarna var lite färre än vad vi hade hoppats på. Kopparberg jobbade med en intensiv press över hela planen och LFK hade svårt att hitta ut ur pressen. Men när första passet hittade en medspelare så fanns det ytor att spela ut på och det gjorde LFK vid några tillfällen. Vi på läktaren höll andan när Elin Björklund, tre minuter in i sin LFK-debut, fick ett fritt skottläge på rullande boll några meter vid sidan av straffpunkten.
‘Nu gör jag mål i min första match’, hann Elin tänka innan det kom en Kopparbergsmotståndare rusande och täckte av skottet. Men det var riktigt nära en kvittering.
Det var ett bra tillfälle att köpa korv och en kopp te, och medans jag funderade på hur jag skulle få ut tepåsen ur tekoppen utan att tappa korven så passar på Kopparberg att göra 2-0. Denna gång var det Rebecka Blomquist som stod för målet.  Så eftersom jag inte såg det så hävdar jag med bestämdhet att det var offside. Eller frispark. Eller åtminstone fel inkast.
Innan halvleken var slut hann Pauline Hammarlund och Rebecka Blomquist göra vara sitt mål till för att fastställa slutresultatet till 4-0.
I LFK kan vi notera att Anna Larsson sprang mer i första halvlek and Marcus Berg gör i ett helt VM-kval. Sara Fröjd gjorde en del makalösa räddningar och gjorde i övrigt en mycket bra match. Emelia Hjertberg kämpade som en gladiator mot Kopparbergs landslagsanfallare. Emelia Bengtsson, född 2002, spelade väldigt moget som central mittfältare och imponerade med mycket, bland annat hennes förmåga att spela klokt och undvika misstag. Linnea Bjöörn visade att hon kommer att bli ett toppentillskott till laget med sitt pigga spel och rapphet. Vid ett kontringstillfälle hittade vi henne i full fart upp på vänsterkanten. Vi får nog sätta en GPS på henne om våra framtida motståndare ska kunna ha nån sportslig chans att hålla koll på henne. 
Vi noterar även att Tilde Ahlén, f. 2003, gjorde sin andra match i seniorlaget och att även första matchen var mot Kopparberg i fjol. Tilde och jag konstaterade i bilen på väg hem att det får väl vara de bästa lagen i OBOS Damallsvenskan eller Champions League för att Tilde ska göra sig besväret att dra på sig dojorna. Tilde gjorde ett piggt inhopp och störde Kopparbergsförsvaret med sin kvickhet och energi.
Epitetet matchens spelare är det ingen diskussion om, den får naturligtvis Sara Fröjd efter sin fina insats.
Vår tränarduon var riktigt glada efter matchen. Det var en väl genomförd match. Defensiven fungerade riktigt bra, och få ytor gavs till Kopparberg centralt. De ser med tillförsikt fram emot nästa match, som är IFK Kalmar borta nästa helg.

Laguppställning:
Sara Fröjd
Linnea Bjöörn, Moa Heinulf, Emelia Hjertberg, Juulia Grönlund
Anna Larsson (Stina Thomsen), Ida Pettersson, Emelia Bengtsson, Linnea Prambrandt (Elin Björklund)
Taylor Townsend (Tilde Ahlén), Hanna Boubezari


<< Tillbaka